maak direct een afspraak

Medical taping

Fysio Binnenstad biedt ook Medical Taping aan. Medical Taping is een methode waarbij de spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Een goede balans is belangrijk, want spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Bij Fysio Binnenstad wordt gebruikt gemaakt van elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. Hierdoor verbetert de weefseldoorbloeding en wordt het herstel bevorderd.

Medical Taping helpt jou bij:

  • Verstoorde spierspanning;
  • Spierbeschadiging;
  • Kneuzingen;
  • Andere blessures.


De rekbaarheid van de tape die gebruikt wordt bij Medical Taping is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan 4-5 dagen blijven zitten. Er kan gewoon mee gedoucht of gezwommen worden. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. Tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel.

Je kunt zonder verwijzing van je huisarts terecht voor Medical Taping in het centrum van TIlburg.  De kosten zijn € 15,- per rol tape van 5 meter. Daarnaast wordt een behandeling fysiotherapie bij je verzekering gedeclareerd.

meer weten